Concurso Fotográfico Internacional del Collsacabra hasta el 15 de septiembre de 2024


Fecha límite para participar: 15 de septiembre de 2024. «Benestar animal» és la temàtica proposada en la categoria internacional d’aquesta edició, amb la participació de la fotògrafa i activista Estela de Castro com a tallerista, conferenciant i jurat d’aquesta categoria.

Amb aquesta 8a edició, el CFIC continua consolidant-se com un dels concursos de fotografia més atractius del nostre país. Aquest concurs s’emmarca dins les activitats culturals del CollsacabraViu, una iniciativa mancomunada amb municipis de l’Esquirol (Sant Julià de Cabrera, Sant Martí Sescorts, Cantonigròs i l’Esquirol), Tavertet i Rupit i Pruit. Aquesta iniciativa segueix les petjades dels inicis de la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra amb un programa d’activitats a cada poble, durant els caps de setmana del mes d’octubre, i que abasta els àmbits de la cultura, gastronomia, música, natura i esport.

Amb les set primeres edicions ja són 2.000 fotografies les que s’han presentat al concurs amb uns 80 participants d’arreu per any.
Els participants poden presentar fotografies a 5 categoríes diferents.

A. Paisatge del Collsacabra

B. Gent de la terra (retrats)

C. Patrimoni del Collsacabra (Material i immaterial)

D. Flora i fauna del món

E. Tema internacional “Benestar animal”

Aquesta última categoria vol buscar, a part de la bona qualitat i tècnica de les fotografies, un element de reflexió sobre temes transcendentals a escala mundial. En aquesta ocasió es busca la reflexió sobre l’impacte de l’ésser humà sobre la resta dels animals. Tant els salvatges com els domèstics. Les mascotes i els animals de consum. Per a valorar aquesta categoria comptarem amb la prestigiosa fotògrafa i activista Estela de Castro, qui, a part de fer de jurat en aquesta categoria, oferirà un taller de retrats i una ponència titulada La Fotografia com a eina. De Castro també és molt coneguda pel seu projecte THE ANIMALS. Un projecte fotogràfic amb el qual, l’autora pretén conscienciar sobre el maltractament animal, a través de retrats d’animals rescatats de situacions d’abandó, caça, circ, zoo, laboratoris, atropellaments, granges o tràfic il·legal.

Web: https://lesquirol.cat/ca/noticies/oberta-la-convocatoria-del-cfic-2024